Dubai Oturum İzni Alma

Dubai Oturum İzni Alma

Dubai Oturum İzni Alma, oturum için gerekli şartların karşılanmasıyla alınabilmektedir. Oturum izninin verilebilmesi için kişinin, ülke sınırları içerisinde çalışması, Dubai vatandaşı ile evlenmesi, eğitim veya yatırım gerçekleştirmesi gerekmektedir. Özellikle yatırım ve maddi olanaklar oturum izninin alınması için önemli unsurlar arasında yer almaktadır.

Dubai konsolosluğu aracılığıyla talep edilen belgelerin eksiksiz olarak yerine getirilmesi ve şartların karşılanmasıyla Dubai oturum izni başvuruları gerçekleşebilmektedir.

Oturum izni alabilmek için şirket kurma yoluyla da başvuru yapılabilmektedir. Kişini oturum iznine sahip olabilmesi için kurulan şirketin kişiye ait olması gerekmektedir. Ayrıca mülk sahibi olarak da dubai oturma izni süreçlerine başvurulmaktadır.

Dubai Oturum İzni Nasıl Alınır?

Dubai oturum izni alabilmenin ilk şartlarından birisi çalışma vizesi ile 5 yıl boyunca Dubai’de kalmaktır. 5 yıl boyunca yasal olarak Dubai’de ikamet gerekmektedir. Tüm belgelerle birlikte Dubai büyükelçiliğine başvuru yapılmakta ve başvurunun olumlu sonuçlanmasının ardından maddi olanaklarda sağlanmış olmalıdır. Dubai oturma izni üç şekilde verilmektedir. Bunlar;

  • Dubai’de şirket kurmak
  • BAE vatandaşı ile evli olma
  • Mülk sahibi olma

Hem şirket hem de mülk yoluyla başvuru yapılacaksa bu varlıkların kişiye ait olması büyük önem arz etmektedir.

Kimler Dubai Oturma İzni Vizesi Alabilir?

Dubai oturum izni alabilecek kişiler şunlardır;

  • Birleşik Arap Emirlikleri’nde bir devlet dairesi veya özel kurumlarda çalışacak olanlar
  • BAE’deki eğitim kurumlarında eğitim görecek olan kişiler
  • BAE vatandaşı ile evli veya bağlantısı olan kişiler
  • Bu ülkede şirket kuran veya mülk satın alan kişiler
  • BAE’de yatırım yapan kişiler
  • Bu ülkede emekli olmak isteyen kişiler

Dubai Oturum İzni İşlemleri Nelerdir?

Dubai oturum izni, e-vize (elektronik) sistem üzerinden gerçekleşmektedir. Başvuru esnasında gerekli olan evraklar sisteme yüklenmekte ve başvuru adımları eksiksiz bir şekilde tamamlanmasının ardından işlem ücreti de ödenmektedir.

Dubai oturma izni süreçlerinde şahsen bulunma şartı yoktur. Bu oturma izni adımları online ortamda gerçekleşmekte ve oturma izninin sonuçları kişinin elektronik post adresine gönderilmektedir.

Dubai Oturum İzni Şartları Nelerdir?

Dubai oturum izninin alınması için bazı şartların yerine getirilmesi gereklidir. Bu şartlar;

  • Oturma izni alabilmek için 18 yaşının doldurulması gerekmektedir.
  • Oturum iznine başvuran kişilerde herhangi bir tıbbi sorunu olmadığının tespit edilebilmesi için kişi tıbbi test uygulamalarından geçmelidir.
  • Oturma iznine başvuran kişilerin güvenlik kontrolünden geçmeleri zorunlu bir durumdur.
  • Kişinin emirlik kimlik kartı başvurusunda bulunması ön koşullardan birisidir.

Şirket Kurma Yoluyla Dubai Oturum İzni Başvuru Şartları

  • Şirket kurma yoluyla Dubai oturma izni alacak olan kişilerde aranan ilk şart bu kişilerin 18 yaşını doldurmuş olmasıdır.
  • Başvuru sahiplerinin BAE’de serbest ticari alanına şirketine sahip olması oturma izni şartları arasında yer almaktadır.
  • İkametgâh için şirket tarafından imzalı veya damgalı başvurunun gerçekleşmesi önemli bir husustur.
  • Şirket yoluyla oturum izni alabilmek için gerekli evraklar; pasaport, biyometrik fotoğraf, giriş izninin aslı, sağlık raporu ve parmak izidir. Bu belgelere ek olarak; serbest ticari bölge lisansı, çalışma belgesi ve şirket ismi başvuru sürecinde sunulmalıdır.
  • Şirket yoluyla Dubai oturum izninin başvurusunda pasaportun aslının sunulması gereklidir.
  • Başvuru esnasında sunulan belgelerin İngilizce ve Arapça tercümesi noter onaylı olarak BAE temsilciliklerinden alınmalıdır.
  • Dubai oturum izni genel olarak 3 yılla sınırlıdır. Bu süre sona erdikten sonra şartların uygulanmaya devam etmesi halinde süreç yenilenebilmektedir.

Mülk Satın Alma Yoluyla Dubai Oturum İzni Başvuru Şartları

Şirket yoluyla satın almanın yanı sıra mülk satın alarak da Dubai oturma izni alabilmek mümkündür. Kişinin mülk satın alma yoluyla oturma izni başvurusunda bulunabilmesi için emlak tutarının en az 1.000.000 AED değerine sahip olması gerekmektedir. Bundan dolayı başvuru sahiplerinin aylık gelirinin en az 10.000 AED geliri olduğunun belirtilmesi şartı izin süreçlerinde aranmaktadır.

Mülk satın alma yoluyla başvuru esnasında talep edilen evraklar; pasaport nüshası, biyometrik fotoğraf ve tabu belgesidir. Aynı zamanda sabıka kaydı, genel sağlık raporu, sağlık sigortası ve parmak izi ibraz edilmelidir.  Başvuru sırasında ibraz edilen mülkün ipotekli olmaması ve tapu üzerinde bir yasak bulunmamasına dikkat edilmelidir.

Evlilik Yoluyla Dubai Oturma İzni Başvuru Şartları

Evlilik yoluyla Dubai oturum izni almak isteyen kişilerin başvuru formundaki gerekli olan evrakları ibraz etmelidir. Başvuru esnasında pasaport, biyometrik fotoğraf, nüfus kayıt örneği, nüfus cüzdan fotokopisi ve uluslararası evlenme kayıt belgesinin bulunması gerekmektedir. Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse ebeveynlerin iznini gösteren belgenin tercümeli ve noter onaylı olarak sunulması şartı aranmaktadır.

Başvuru sırasında BAE doğum belgesi, boşanma durumu varsa bunu gösteren belge, eşe ait oturum izni, pasaport, kimlik kartı ve başvuru sahibinin eşinin Arapça bildiğine dair evraklar ibraz edilmelidir. Aynı zamanda her iki eşe ait uluslararası doğum kayıt belgesi de başvuru esnasında sunulmalıdır.

Dubai Oturma İzni Başvurusu için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Dubai oturum izni için gerekli olan evraklar şunlardır;

  • BAE vize başvuru formu
  • Pasaport ve biyometrik fotoğraf
  • Giriş vizesi
  • Yasal oturma izni ve BAE vatandaşlığını kanıtlayacak belge
  • Tıbbi uygunluk testi sonucu
  • Sağlık sigortası planının kanıt belgesi
  • Doğum- evlilik sertifikası
  • Yapılan iş sözleşmesine ait belge, ticaret ruhsatı belgesi ve geçerli firma kartı fotokopileri
  • Konaklama bilgileri
  • Kimlik fotokopisi

Dubai Oturma İzni Başvurusu Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Oturum izinleri için tam süreç bazı unsurlardan dolayı tam verilememektedir. Ancak Dubai oturma izni başvurusu resmi yetkililer tarafından değerlendirmeye alındıktan sonra ortalama olarak bir hafta içerisinde sonuçlanmaktadır. Yoğunluk gibi durumlara bağlı olarak süreç uzayabilmektedir.

Dubai Oturma İzni Vizesinin Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

Oturma izninin geçerlilik süresi gerçekleştirilecek olan seyahatin amacına göre değişmektedir. Bu süreler 1-2 ve 3 yıl olacak şekilde belirlenmektedir. Yatırım ve emeklilik vizelerinin 5-10 yıl süre zarfında geçerlilik süreleri bulunmaktadır. Bu süre tamamlandıktan sonra bu vizelerin yenilenmesi mümkündür.

Dubai Oturma İzni Vizesi Nasıl Yenilenir?

BAE’de oturan kişilerin vizeleri sona erdikten sonra bu kişilerin BAE’de kalabilmeleri için BAE hükümeti 30 günlük ödemesiz olacak şekilde süre tanımaktadır. Para cezası gibi yaptırımlara tabi olmamak için oturma vizesinin süre bitiminden önce yenilenmesi oldukça önemli bir konudur. Sponsor kapsamında yer alan kişilerin oturma izninin vizesi bitmeden önce yenileme işlemi yapmaları gerekmektedir.

Dubai Oturum İzninin Avantajları Nelerdir?

  • Kişi oturum izni sayesinde Dubai’de bir banka hesabı açabilir. Aynı zamanda finansal kaynaklara erişim sağlayabilir.
  • Oturum izni alanlar ehliyet için başvuru yapabilir. Ayrıca sağlık sigortasına erişim hakkı kazanabilir.
  • Oturum izni sahipleri, çocuklarını devlet ve özel okullara rahatlıkla kayıt yaptırabilir.
  • Oturum izniyle çalışma ve yatırım yapma özgürlüğüne ulaşılmaktadır.
  • Belirlenmiş bölgelere ücretsiz seyahat vizesi hakkına sahip olunmaktadır.

Dubai Oturum İzni Başvuru Ücreti 2023

Oturum izni ücretleri, vizenin geçerlilik süresine göre değişiklik göstermektedir. 1,2,3 yıl için verilen vizelerin ücretleri birbirinden farklıdır. Aynı zamanda şahsen veya çevrimiçi yapılan vize başvurularında da ücret değişikliği ile karşılaşmak mümkündür.

Dubai oturma izni için genel sağlık muayenesi ve sağlık sigortası içinde ek ücret talep edilebilmektedir. Dubai oturum izni başvuru ücreti 2023 hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.

Dubai Oturum İzni

Dubai’de kalıcı olarak ikamet etmek isteyen T.C vatandaşları Dubai oturum izni almaktadır. BAE, kısa süreli seyahatlerin yanı sıra uzun süreli olacak oturum izinleri de vermektedir. Dubai’de uzun süreli kalabilmek için bu oturum izninin alınması gerekmektedir.

Oturum izni başvurusu genel olarak e-vize üzerinden yapılmaktadır. Oturum izni için ilk olarak başvuru formunun doldurulmalı ve gereksinim duyulan belgeler hazırlanmalıdır.

Belgelerin elektronik sisteme yüklenebilmesi için öncelikle tarama işlemi yapılmalı ve daha sonra vize ücreti ödenmelidir. Bunun ardından Dubai oturma izni başvuruları değerlendirme alınmakta ve sonuçlar kısa bir süre içerisinde kişinin posta adresine gönderilmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

Dubai Gitme Şartları Nelerdir Başvuru İçin Randevu Gerekir mi?

Dubai’ye gitmek için bordo pasaport sahibi vatandaşların seyahatlerinden önce vize almaları gerekmektedir. Yeşil, diplomatik siyah ve hizmet gri pasaporta sahip olan kişiler Dubai’ye 90 günü aşamayacak şekilde vizesiz olarak seyahat edebilmektedir. Dubai vizesi için başvurular e-vize yani elektronik ortamlarda yapılmaktadır.

Dubai Vizesine Başvuru İşlemlerini Daha Kolay Nasıl Yapabilirim?

Elektronik ortamdan gerçekleştirilen işlemler vize alabilmek için en kolay yollardan birisidir. Başvuru esnasında pasaport, önlü- arkalı kimlik fotokopisi, biyometrik fotoğraf, uçak bileti ve diğer belgelerin sisteme yükleme gerekmektedir. E-vize sistemi üzerinden kolay bir şekilde yapılan bu işlemler sırasında gerekli görülürse ek belgelere ihtiyaç olabilir.

Çok Girişli Dubai Vizesi Nasıl Alınmaktadır?

Bordo pasaport sahibi olanlar 30-90 günlük çok girişli vizeye başvuru yapabilmektedir. Başvuru sahipleri; pasaportlarının renkli fotokopisi, kimlik fotokopisi, ölçülere uygun güncel biyometrik fotoğraf, uçak bileti ve vize başvuru formunu doldurarak bu vize türüne başvuruda bulunabilmektedir.

Boşanmış veya Dul Kadınlar Dubai Oturma İznini Yenileyebilir Mi?

BAE hükümetinin koyduğu göçmenlik kuralları içerisinde; dul veya boşanmış kadınların kocaları vefat ettikten bir yıl sonra ülkede sponsor olmadan kalmaları yer almaktadır.

Dubai Oturma İzni Vizesi İptal Edilebilir Mi?

Dubai oturum izni vizesi sponsor kişiler tarafından iptal edilebilmektedir. Kişi, kendi Dubai vizesini iptal etmeden önce bakmakla yükümlü oldukları kişilerin vizesini iptal etmelidir. Oturma izninin iptal edilmesini oturma izninin onaylayan GDRFA yapmaktadır.

Dubai Oturum İzni İptali İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Dubai oturum izninin iptali için gerekli belgeler şunlardır;

  • Sponsor tarafından imzalı iptal formu
  • Kişinin sponsoru bir şirket veya kurumsa iptal formunda bu kurumun kaşesi olmalı ve imzalanarak mühürlenmelidir. Buna ek olarak insan kaynakları ve BAE’den bir izin belgesi ilave edilmelidir.
  • Sponsorun asıl pasaportu eklenmeli ve kimlik kartı sunulmalıdır.
  • Sponsor BAE dışındaysa oturma izni vizesinin orijinali, pasaport veya bilgisayar çıktıları ibraz edilmelidir.

Dubai Oturma İzni ile Hangi Ülkelere Vizesiz Gidilebilir?

Dubai oturma izniyle kişinin elde ettiği avantajlardan birisi vizesiz seyahat edebilecekleri ülkelerdir. Kişinin Dubai oturma izni sayesinde vizesiz gidilebileceği ülkeler şunlardır;

  • Gürcistan
  • Maldivler
  • Sri Lanka
  • Mauritius
  • Azerbaycan

Dubai Oturma İzni Vizesi ile Vatandaşlık Alınabilir Mi?

Kişi, daima oturma izni alarak vatandaşlığa kabul edilebilir ve Dubai vatandaşı olabilir. Dubai vatandaşı olabilmek için Dubai veya başka bir emirlikte en az 30 yıl olacak şekilde yaşamak veya evlenmek gerekmektedir. Evlilik yoluyla vatandaşlık kazanma süresi 5 yıldır.

Dubai oturum izni ile vatandaşlık alabilmek için bilim adamları, doktorlar ve uzmanların kendi mesleklerinde 10 yıllık deneyime sahip olması önemlidir. Herhangi bir buluş sahibi, BAE’deki bakanlar tarafından onaylı bir patente veya ödüle sahip olarak vatandaşlık elde edebilmektedir.

Instagram : dubaivize