Dubai Aile Birleşimi Vizesi
Dubai Aile Birleşimi Vizesi
Dubai Aile Birleşimi Vizesi, dubai’de oturum izni ve vatandaşlık almak için öne çıkan seçeneklerden birisi olan bu vize ile kişi birçok hak kazanmaktadır. Dubai vatandaşı ile evlenen kişilere gerekli şartlar sağlandığı taktirde vatandaşlık verilmektedir. Bu şartlar; 3 yıl süreyle Dubai’de yaşamak ve İbranice öğrenmek gerektiğidir. Kişi, aynı zamanda evlilik yoluyla oturma izni elde edebilmektedir.
Aile birleşimi vizesi yalnızca evliliği kapsamamakta bu durumdan eşin yanı sıra çocuklarda yararlanabilmektedir. Evliliğin yanı sıra öğrenci vizesi ve din insanı vizesiyle Dubai’ye göç eden kişilere, eşlerine ve çocuklarına Dubai’de oturum izni verilebilmektedir.
Aile birleşimi nedeniyle Dubai vatandaşlığı istediğinde bulunan kişi, evlendikten sonra evliliğini sürdürmüş olmalı ve 3 yıl boyunca Dubai’de yaşamalıdır. Bunlara ek olarak İbranice dil bilme ve diğer ülkenin vatandaşlığından da çıkma şartları aranmaktadır.
Dubai Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?
Dubai’ye gitmenin bir diğer yöntemlerinden birisi aile birleşimi vizesi almaktır. Aile birleşimi vizesi ile Dubai’de yerleşme şansı elde edilmekte ve bu ülkede uzun yıllar boyunca kalınabilmektedir.
Dubai’de oturum iznine sahip bir vatandaş ile evlilik gerçekleştiren T.C vatandaşı eş durumundan dolayı oturum alma hakkı kazanabilmektedir. Belirli bir süre Dubai’de kalan kişiler, İbranice öğrenerek ileriki zamanlarda vatandaşlık hakkını da elde edebilmektedir.
Aile birleşimi vizesi, Türkiye’de BAE konsoloslukları tarafından görevlendirilen yetkili kurumlar aracılığı ile verilmektedir. Kişiler yaşadıkları şehirlerdeki yetkilendirilmiş vize acenteleri ile iletişime geçerek aile birleşimi vizesi için başvuru yapabilmektedir. Vize başvuru sonucu olumlu olan kişiler, Dubai’ye seyahat etme ve bu ülkede yaşama hakkı kazanmaktadır.
Aile birleşimi vizesinin alınabilmesi için bu vize şartlarının karşılanması gerekmektedir. Bu şartlardan en önemlisi; Kişinin Dubai’de oturum iznine sahip olan birinci derecede yakını olmasıdır.
Aile birleşimi vizesinin alınabilmesi için kişinin Dubai’de olması gerekmekte ve evraklarını eksik bir şekilde yerine getirmek zorundadır. Bunun aksi olduğu durumlarda vize başvurusu uzayabilmekte veya onaylanmamaktadır.
Dubai Aile Birleşimi Vizesi Nereden Alınır?
Aile birleşimi için vize başvurusunda bulunacak kişinin bu vizeyi nereden alabileceği gibi sorularla sıklıkla karşılaşılmaktadır. Dubai aile birleşimi vizesi işlemi, BAE konsoloslukları tarafından yetkili kılınan vize işlem merkezlerinden yapılmaktadır. Bu vizenin değerlendirme aşamasından sonra verilip verilmeyeceğinin kararını BAE konsolosluğu vermektedir.
Bu vize türü, Dubai konsolosluğunun yetkilendirdiği yetkili kurumlarda veya acentelerden alınmaktadır. Vize başvurusu bu acentelerin internet adresi üzerinden gerçekleşmekte ve tüm işlemler online olarak yapılmaktadır. Aile birleşimi vizesi için Türkiye’deki konsolosluktan evrak talep listesi alınabilir. Bu vize, evlilik yoluyla da alınabilmektedir.
Dubai Aile Birleşimi Vizesi İçin Gereken Evraklar
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı birisi Dubai’den birisiyle evlilik kararı aldığı zaman beraber yaşamak zorundadır. Kişinin Türkiye’deki çocukları da aynı başvuruyu yaparak ebeveynleriyle Dubai’de yaşayabilmektedir. Aile birleşimi vizesi için Dubai’de işlem yapılmalıdır. Vize başvuru süresince kişi, evraklarını tam olacak şekilde hazırlamalıdır. Aile birleşimi için gerekli evraklar şunlardır;
- Başvuruda bulunan kişinin pasaportunun güncel ve en az 6 ay geçerliliğinin olması gerekmektedir.
- Dubai’de oturan kişinin doğum belgesi ve uluslararası doğum kayıt evrağı
- Kişinin Arapça bildiğine dair belge örneği
Türkiye’de bulunan eşten talep edilen evraklar şunlardır;
- Pasaport
- Güncel vesikalık fotoğraf veya biyometrik fotoğraf
- Uluslararası evlenme kayıt örneği
Dubai’de oturma iznine sahip kişiden talep edilen evraklar;
- Doğum belgesi
- Pasaport
- İkametgâh izni
- Kimlik kartı
- Uluslararası doğum kayıt belgesi
Aile birleşimi vizesinin alınabilmesi evrakların tam olmasının yanı sıra eksiksiz olması da oldukça büyük önem taşımaktadır. Bu belgelerden birkaçının eksik olması vizenin ret ile sonuçlanmasına neden olabilmektedir. Bundan dolayı her iki tarafta talep edilen evrakları tamamlamak ve yetkili kurumlara sunmak zorundadır.
Dubai Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Aile birleşimi vizesinin sonuçlanma süresi birçok faktöre göre değişiklik göstermektedir. Vizenin olumlu bir şekilde sonuçlanabilmesi için kişinin dosyalarını eksiksiz bir şekilde tamamlamalı ve hatasız bir şekilde sisteme yüklemelidir. Vizenin istenilen zamanda çıkabilmesinin önündeki en önemli unsur budur. Vize başvurularının doğru zaman aralıklarında da yapılması oldukça önemlidir.
BAE konsoloslukları birçok nedenden dolayı yoğun olabilmekte veya vize başvuruları resmi tatillere denk geldiği için vizenin sonuçlanmasında bazı aksaklıklar yaşanmaktadır. Normal süreçlerde birçok vize 72 saat içerisinde çıkıyorken, aile birleşimi vizesinin çıkma tarihi yoğunluk ve resmi tatillere bağlı olarak 15 günü bulabilmektedir. Dolayısıyla vizenin kaç günde çıkacağına dair net bir süre söylemek doğru değildir.
Aile birleşimi vizesi, diğer vize türlerinden daha detaylı içeriklere sahiptir. Bu yüzden vizenin çıkma süresinde uzamalar meydana gelebilmektedir. Bu tür vize başvurularının seyahatten 1 ay önce yapılması kişiye birçok fayda sağlamaktadır. Kişinin unutmaması gereken en önemli noktalardan birisi; bu vize başvurularının normal vize türlerine göre daha uzun süreceğidir. Ayrıca talep edilen belgelerin tam olarak ve hatasız bir şekilde teslim edilmesi de başvuru sürecinin daha hızlı sonuçlanmasına yardımcı olmaktadır.
Türkiye’deki Eşten İstenilen Evraklar
Dubai vatandaşı ile evlenen kişi, oturum izni alabilmek için aile birleşimi vizesine başvuru yapmak zorundadır. Bu başvuru esnasında talep edilen birçok evrak vardır. Bu evraklar şunlardır;
- Pasaport: başvuru sahibinin en az 6 ay geçerliliğe sahip bir pasaportu olmalıdır. Bu pasaportun aslı ve fotokopi çıktısı da alınmalıdır. Ayrıca pasaportun ön sayfası ve tamamı ibraz edilmelidir. Bu pasaportun 10 yıldan daha eski olmamasına dikkat edilmelidir. Özellikle BAE’ne girişlerde eski pasaportlarda sıkıntılar çıkabilmektedir.
- Vesikalık veya biyometrik fotoğraf: kişinin mevcut görünümünün eksiksiz ve doğru olmasına dikkat edilmelidir. Özellikle fotoğraf ölçülerinin doğru bir şekilde olması gerekmektedir. 43 mm genişliğinde ve 55 mm uzunluğunda fotoğraf ölçüsü gerekmekte ve buna ek olarak fotoğrafın arka planının beyaz renkte olmasına dikkat edilmelidir.
- Uluslararası evlenme kayıt örneği belgesi: kişinin hem Dubai hem de Türkiye’de evli olduğunu kanıtlayabilmesi için hazırlanan belgelerden bir tanesidir. Bu evlenme kayıt örneği, çok dilli olarak hazırlanmakta ve evlenme tescil durumunu göstermektedir. Dubai’de oturma izni almak ve yaşamak için evlenme kayıt örneği alınmaktadır. Konsolosluk veya büyükelçiliklerden bu belge temin edilebilmektedir.
Dubai Aile Birleşimi Vize Başvuru Formu
Aile birleşimi vize başvuruları, başkonsolosluğun resmi sitesi üzerinden online olarak yapılabilmektedir. Başvuru sahibi evrakları tam ve doğru bir şekilde hazırladığı taktirde vize olumlu bir şekilde sonuçlanmaktadır. Vize başvurusu için ilk olarak başvuru formunun doldurulması ve diğer belgelerin tamamlanarak teslim edilmesi gerekmektedir. Başvuru formu İngilizce ve Arapça dillerinde hazırlandığından dolayı bu dile Hâkim olmayanlar uzman kişilerden yardım almalıdır. Başvuru formu tek sayfadan meydana gelmekte ve genel bilgilerden oluşmaktadır.
Aile birleşimi başvuru formu bilgileri;
- Kimlik bilgileri
Başvuru formunun doldurulması kimlik bilgileri ile başlamaktadır. Bu kimlik bilgilerinin pasaportta yazanlarla aynı bilgileri içermesi gerekmektedir. Hatalı bilgi durumunda başvuru süresi aksayabilir veya vize ret edilebilmektedir. Kişinin ismi, soy ismi, baba ve anne isimleri, cinsiyet, uyruğu, doğum tarihi ve yeri gibi bilgileri doldurmalıdır.
- Pasaport bilgileri
Pasaport bilgileri içerisinde; pasaport numarası, pasaportun düzenlendiği tarih, pasaportun düzenlendiği yer ve geçerlilik süresi yer almaktadır. Aile birleşimi vizesinin onayı için bu pasaportların geçerlilik tarihinin en az 6 ay olması gerekmektedir. Vize başvurusu süreçlerinden önce kişinin pasaport süresini uzatması ve ardından başvurusunu yapması önemli bir konudur.
- Adres bilgileri
Kişinin oturduğu yeri doğru bir şekilde yazması gereklidir. Adres bilgileri içerisinde; kişinin ev telefonu, iş telefonu ve cep telefonu bilgileri bulunmaktadır. Aktif kullanılan güncel mail adresi de ilgili kısma doldurulmalıdır.
- Diğer bilgiler
Gerekli bilgiler doldurulduktan sonra son aşamada tarih ve kişinin imzası yer almaktadır. Başvuru formunun en alt bölümünde yer alan kısmı konsolosluk yetkilileri doldurmaktadır. Başvuru formunda yer alan bilgilerde herhangi bir hata veya eksik görüldüğü taktirde vize başvuruları ret edilmektedir.
Dubai Aile Birleşimi Vize Dilekçe Örneği
Dubai vizesi için gerçekleştirilen form ve dilekçe işlemleri sırasında talep edilen evrakların eksiksiz ve tam olması oldukça önemlidir. Form veya dilekçenin yanlış bilgilerle doldurulması vize başvurusunun ardından en çok dikkat edilen durumlardan bir tanesidir. Dilekçe içerisinde vize başvuru sahibinin kişisel bilgileri yer almaktadır.
Vize işlemleri sırasında belgeler içerisinde yer alan dilekçeler kişinin neden Dubai’ye girmeyi planladığını öğrenme amacıyla talep edilmektedir. Bu dilekçe ve formların en önemli amacı, bireysel seyahatlerin amacının net bir şekilde açıklanmasıdır. Eğer kişinin Dubai’ye gerçekleştireceği seyahatin amacı tam olarak bilinemezse konsolosluk yetkilileri vize başvurularını ret edebilmektedir.
Vize başvurusu sırasında dilekçe örnekleri üzerinde hassasiyetle durmak hem ülke güvenliği hem de kişinin kendi güvenliği açısından büyük önem teşkil etmektedir. Dilekçe yazısının tamamlanmamış olması vize başvurusunda sorunların ortaya çıkmasına sebebiyet vermektedir. Kişinin talep edilen belgeleri doğru bir şekilde amacına uygun doldurması önemlidir.
Dubai Aile Birleşimi Dil Şartı Var Mıdır?
Aile birleşimi vizesinin başvurusu prosedürü geniş bir içeriğe sahiptir. Diğer vize türlerine ek olarak bu vize türünde aranan şartlardan birisi dildir. Genel olarak ülkelerin çoğu, uzun süreli vize başvurusu yapacak olan kişilerden temel dil bilgisi seviyesi istemektedir. Dolayısıyla aile birleşimi vizesi öncesinde kişinin dil sınavından yeterli bir puan alması gerekmektedir.
Dubai’ye uzun süreli olarak gitmek için aile birleşimi vizesine başvuru yapan kişilerin dil bilme zorunluluğu vardır. Aile birleşimi vizesi kapsamında Dubai’ye gitmek için vize başvurusu yapacak olanların Arapça bilmesi aranan şartlardan birisidir.
Gidilecek ülkenin dilini temel seviyede de olsa bilmek günlük hayatı idame ettirme açısından oldukça önemli görülmektedir. Kişi Dubai’ye vize başvurusu yapmadan önce Arapça öğrenmeli ve vize için gerekli olan diğer tüm şartları yerine getirmelidir.
Dubai Aile Birleşimi Vize Ücreti 2023
Her bir vize türünün ücretleri farklı nedenlerden dolayı değişiklik göstermektedir. Vize türlerinin her birisi için ödenmesi gereken ücretler farklıdır. Dubai’ye aile birleşimi vize kapsamında gidecek olan kişilerin konsolosluk üzerinden ücretlere ve diğer içeriklere dair araştırma yapması gerekmektedir. Her yıl ücretlerde güncellemeler meydana geldiği için vize başvurusu öncesinde ücretlerin öğrenilmesi oldukça önemlidir.
Aile birleşimi vize işlemleri de diğer vize türleri gibi online sistem üzerinden gerçekleşmektedir. Vize için tüm evraklar hazırlandıktan sonra diğer aşama ücretlerin ödenmesidir.
Bu vize türüne ait ücret ödendikten sonra vizenin sonuçlarının beklenme aşamasına geçilmektedir. Kişinin vize başvurusu kabul edilmediğinde ödenen ücretler kişiye geri iade edilememektedir. Ayrıca kişi yeniden bu vizeye başvuracağı zaman Dubai aile birleşimi vizesi için gerekli olan ücreti ödemelidir.
Instagram : dubaivize